دکتر هومن یحیی زاده » بیماری ها » در مورد سندروم تونل کارپال بیشتر بدانیم
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

در مورد سندروم تونل کارپال بیشتر بدانیم

سندرم تونل کارپ عارضه ای بسیار شایع در ناحیه انگشتان دست است که معمولا با شکایت از بی حسی، سوزش و اصطلاحا گزگز شدن همراه است. گفتنی است که این عارضه بیشتر انگشت شست، میانه و اشاره را درگیر می کند. لازم به ذکر است که عصب مدین یکی از اعصاب اصلی دست است که در ناحیه مچ از زیر لیگامانی به نام transverse carpal ligament عبور می کند. در برخی مواقع این عصب در این ناحیه تحت فشار قرار می گیرد و در نتیجه سبب بروز علائم بیماری سندرم تونل کارپ می شود.

 

افراد دچار این بیماری با علائمی مانند درد و بی حسی در انگشتان دست خصوصا در انگشت شست و اشاره به متخصص ارتوپد مراجعه می کنند. گفتنی است که علائم این بیماری در برخی موارد می تواند به قدری شدید باشد که بیمار را از خواب بیدار کند. در چنین مواردی فرد با حرکت دادن انگشتان خود تا حدی بر درد و ناراحتی موجود غلبه می کند. همچنین برخی افراد قادر به نگه داشتن اجسام سنگین نیستند، برای مثال برخی از این بیماران به هنگام تماس تلفنی حتی از نگه داشتن گوشی موبایل در دست خود نیز ابراز ناتوانی می کنند. لازم به ذکر است که سندرم تونل کارپ در بانوان شایع تر است.

تشخیص سندرم تونل

اولین راه تشخیص این سندرم انجام معاینات دقیق پزشکی و بررسی علائم خاص توسط بهترین جراح و متخصص ارتوپدی است. پس از انجام آزمایشات مربوطه در صورتی که پزشک وجود سندرم تونل کارپ را محتمل بداند انجام یک نوار عصب عضله دست (EMG,NCV) را برای بیماری تجویز می کند. این آزمایش تا حد زیادی تشخیص پزشک را تایید می کند اما باید توجه داشتن که اصل تشخیص این عارضه از طریق معاینه توسط پزشک صورت می گیرد.

درمان سندرم تونل کارپ

در رابطه با درمان این سندرم باید گفت که در موارد خفیف می توان از درمان های دارویی و تغییر عادات رفتاری مانند بی حرکتی دست و پرهیز از فعالیت های سنگین بهره برد. اما در مواردی که بیماری شدید و در مراحل پیشرفته باشد انجام عمل جراحی بیشتر توصیه می شود. این عارضه می تواند از طریق عمل جراحی آرتروسکوپی و یا ایجاد یک برش کوچک بر روی مچ دست و آزاد کردن عصب مدین انجام شود.

 

 

دکتر هومن یحیی زاده ، فوق تخصص جراحی های زانو و آسیب های ورزشی به ارائه انواع خدمات جراحی ارتوپدی می پردازند. شما می توانید برای ارتباط با ایشان به پیج اینستاگرام مراجعه کرده و یا با شماره تلفن های 02122201053 – 09129210221 تماس حاصل فرمایید.

 

 

چند نکته مهم درباره سندرم تونل کارپ

گفتنی است که این سندرم دربرخی از زنان در دوران بارداری و یا بعد از زایمان نیز مشاهده می شود. در صورتی که این عارضه در زنان باردار تشخص داده شود بهتر است فرایند درمان را با روش های ساده مانند دارودرمانی و تغییر عادات روزمره شروع شود، چراکه این عارضه در این افراد معمولا به طور خود به خود از بین می رود. همچنین این سندرم ممکن است در افرادی که دچار کم کاری تیروئید یا هایپوتیروئیدی هستند نیز دیده شود.

نتیجه گیری

در صورتی که بیماری سندرم تونل کارپ در فردی تشخیص داده شود بهتر است در اسرع وقت نسبت به آغاز فرایند درمانی اقدام شود، چراکه عدم درمان این بیماری باعث فشرده شدن بیشتر عصب شده و در نتیجه عضلاتی که توسط این عصب، عصب دهی می شوند تحلیل رفته و این سندرم را به یک بیماری همیشگی تبدیل می کنند. شما می توانید برای انواع بیماری های ارتوپدی به دکتر هومن یحیی زاده مراجعه کنید.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج + چهارده =

تماس با دکتر یحیی زاده